

Miód rzepakowy ma charakterystyczną, kremową konsystencję. Może przybierać barwy od białej po jasnożółtą. W smaku jest słodkawy i delikatny. Jest jednym z lepiej przyswajalnych miodów.
Pomocny jest w leczeniu takich schorzeń jak:
Anemia i ogólny stan przemęczenia
Zatrucia organizmu
Zapalenie wątroby
Napięcie przedmiesiączkowe
Dzięki silnym właściwościom detoksykacyjnym zaleca się go osobom pracującym w trudnych warunkach oraz w trakcie diet oczyszczających. Łagodzi objawy wczesnej ciąży, szczególnie mdłości i biegunki.
Miód rzepakowy wypity na czczo może złagodzić objawy zatrucia alkoholowego, a pity regularnie wzmocni organizm. Niweluje infekcje górnych i dolnych dróg oddechowych, posiada również właściwości antybiotyczne.
Miód rzepakowy ma najwięcej aminokwasów ze wszystkich miodów w Polsce.
Przechowywać w temp. 4-20 C, chronić przed działaniem promieni słonecznych.
Brak recenzji użytkowników.